Folketingskandidat 2018


Per Frost HenriksenValgt som Socialdemokrtiet i Fredensborgkredsens kandidat til folketinget 22/4-2018

Nedenfor kan du læse Pers tale grundlovsdag 2018 på Nivå havn:

Dejligt at mødes her på Nivå Havn. Godt at vi markerer grundlovsdagen, hvert eneste år. Vi har et velfungerende demokrati, der er plads til at ytre sig og lufte alverdens meninger.

Da vi stod her for et år siden, havde jeg ikke i tankerne at om et år så står jeg her, som folketingskandidat med chance for at komme i folketinget ved næste folketingsvalg.Det blev skæbnen om man vil. Tak for opbakningen både før og efter opstillingsgeneralforsamlingen, det er rart at have en solid opbakning fra start. Tak for det. Tak for alle de gode tilkendegivelser. Det er et demokrati værdigt.

Der er brug for flere stemmer fra Nordsjælland i Folketinget, nogen der kæmper den lokale dagsorden og husker Nordsjælland ind i helheden. Jeg er Nordsjællænder om en hals og vil nyde at tale vores sag.Der er nok at tage fat på, der er fortsat kaotiske tilstande på Kystbanen, det må kunne gøres bedre, også uden at give svenskerne skylden. Jeg har børn og unge højt på min to do liste, uddannelse og gode muligheder for de unge er meget vigtigt og så bliver der flere og flere ældre, der har krav på tryghed og trivsel.Med 30 års politisk ballast og otte kommunalvalg, så mener jeg at jeg er rustet. Og med mine kun 59 år, så er der mange gode år tilbage. Jeg glæder mig til Folketingsvalget.

Jeg har haft et fantastisk liv i politik, oplevet meget, taget del i mange beslutninger, fejret sejre og ærgret mig over det der ikke virkede. Alt i alt så har jeg haft en spændende og indholdsrigt liv og nydt livet i de mange udvalg og bestyrelser jeg har deltaget i.Min opfordring er, at mange flere skal tage del i demokratiet, tage ansvar og tage del i at få livskvalitet til de mange. Det er på mange måder berigende at gøre noget for andre og give lidt af sig selv.

Allerede i skolen havde jeg interesse for demokratiet. Jeg tog del i elevråd og var altid frisk på en god diskusion, skoleinspektøren skrev i min karakterbog, ”Per er en kritisk og vurderende natur” også den gang skulle man skrive noget pænt.I idrætslivet har jeg altid følt mig hjemme. Jeg har også der nydt godt af at være en del af demokratiet, givet mange frivillige timer til fællesskabet, som har givet mange oplevelser igen. Og jeg har stadig svært ved at sige nej til en frivillig post når nogen spørger. Jeg ved det er så vigtigt, at der skabes gode rammer for den gode opvækst.

Mit bedste eksempel er fodbold. Karlebo Idrætsforening har betydet meget for mig, det fællesskab har været med til at danne mig som menneske. Vi har grinet og vi har grædt, vi var sammen i tykt og tyndt.Jeg elsker fodbold. Har spillet det meget. Er elendig til det. Jeg har 138 kampe som angriber på Karlebos førstehold, jeg scorede fire mål i de 138 kampe. Det beviser at jeg er breddemand og det også handler om at være med.

Jeg glædede mig altid til at mødes i omklædningsrummet og til snakken efter kampene, jeg var så heldig, at jeg spillede sammen med rigtig gode holdkammerater, så selvom jeg ikke var god, så vandt vi meget tit.

Til gengæld nød jeg anerkendelsen fra kammeraterne fordi de lagde mærke til, at jeg var en god leder udenfor banen og et omdrejningspunkt for at fællesskabet fungerede. Vi var dygtige sammen.

Det fællesskab der er i et omklædningsrum er uovertruffen - jeg fik mange venskaber og verdenssituationen blev vendt mane gange.Jeg vil opfordre alle til at overveje, at tage del i frivilligt bestyrelsesarbejde. Lad dig vælge til en bestyrelse, få indsigt i arbejdet og være med til at få civilsamfundet til at virke endnu bedre.

Vi er et af verdens lykkeligste lande og det skal vi blive ved med. Vi bliver det ikke ved, at være os selv nærmest, vi bliver det ved at være sammen, at gøre noget for hinanden, for andre. Være med til at give dannelse og opdragelse til de nye generationer.Allerede da jeg var først i tyverne kom jeg ind i den faglige HK-klubs bestyrelse da jeg arbejdede på Karlebo Rådhus. Jeg tog tillidsmandskurser, det var hele uger den gang.

Der lærte jeg at forhandle, i kældrene på LO skolerne. En fantastisk tid, hvor jeg også fik smag for Socialdemokratiet, jeg meldte mig ind i juli 1983 og har aldrig fortrudt det. Den politiske rejse startede der.Og ved byrådsvalget i Karlebo i 1989 tog jeg springet og stillede op til Byrådet. Det lykkedes ikke helt, men allerede i november 1990 kom jeg ind – og det har været det hele værd. Jeg glæder mig stadig til møderne og jeg kan se, at det nytter noget at et byråd samarbejder om både stort og småt.

Der er brug for at nogen tager ansvar og stiller op. Vi skal sikre, at nye generationer får interesse for politik. Den der grundlov skal der passes på, derfor er det vigtigt, at der hele tiden gøres en indsats for at flere tager del i politik. Melder sig ind i et parti. Gerne Socialdemokratiet. Det er på den måde vi holder fast i demokratiet.Folketingsvalget nærmer sig. Partierne ytrede sig i et væk ved afslutningsdebatten. Der er ikke lige et entydigt billede af at de to farvende blokke længere holder sammen. Jeg har samarbejde på min liste over vigtige ting jeg vil tage med mig i Folketinget, hvis jeg bliver valgt.

I kommunalpolitik har jeg igennem årene prøvet både blokpolitik og bredt samarbejde. Det brede samarbejde har vi i Fredensborg byråd – og det ser jeg gerne videreført på Christiansborg.Nogen mener, at politikere er valgt til at være uenige. Jeg mener at vi er valgt til at samarbejde. Det vil jeg knokle for, også i Folketinget. Jeg vælger ingen fra – jeg vælger til. Valgte politikere fortjener respekt for deres indsats – det skal der også arbejdes på.

Jeg nyder hver eneste dag, at være en del af politik, at leve i et land der prioritere demokrati – et land hvor vi sætter lykke og trivsel højt – tak for ordet.Lasse Lynæs, Vivian Johnsen, Pia Bødtker, Per Frost Henriksen, Louise Mehnke                 Lasse Lynæs, Vivian Johnsen, Pia Bødtker, Per Frost Henriksen, Louise Mehnke