Folketingskandidat 2018


Per Frost HenriksenValgt som Socialdemokrtiet i Fredensborgkredsens kandidat til folketinget 22/4-2018

Nedenfor kan du læse Pers opstillingstale:

Tak for valget. Virkeligt at se demokratiet blomstre. Vi skal ikke dvæle ved fortiden, om de to foregående folketingskandidaters exit, men se fremad og få valgt en solid og stabil kandidat, der kan kæmpe for en plads i Folketinget.

Jeg er klar til udfordringen og ved, at det kræver en moden indsats for at nå helskindet i mål. Jeg er parat for at kæmpe for at vi får en lokal kandidat, der er forankret i lokalområdet, der kender historien, også politisk og som har energien til at tage kampen op mod alle de borgerlige, der er i området. Nu skal vi have en lokal socialdemokrat på Christiansborg.

Der er mange vigtige temaer, vi som socialdemokrater skal kæmpe for. Jeg mener stadig det holder med frihed, lighed og solidaritet. Jeg mener stadig vi skal kæmpe for de svage. Jeg mener stadig vi er det mest troværdige parti.

I skal vide på forhånd, at jeg er ikke ballademageren, der går imod toppen af partiet for egen vindings skyld og for at få smarte overskrifter og opmærksomhed. Jeg er hold spiller og kæmper for holdet, jeg bakker op om partiet og hører til dem der passer på det. Vi skal have samling på partiet ikke splittelse.

Lige nu er der mange emner at tage fat på, for eksempel, udligningsreformen der lurer lige om hjørnet, der skal meget mere retfærdighed ind i de forhandlinger, hvis vi skal kunne se os selv i det her.

Det er urimeligt, at Vestjyske kommuners borgere har mange flere penge til forbrug end vi har, samtidig med at vi sender udligningspenge til dem. Og så viser det sig, at fordi vores udlændige er bedre uddannede end de jyske kommuners udlændinge, så skal vi også betale. På trods af at vi har gjort noget. Reglerne er meget uoverskuelige og helt sikkert ikke retfærdige.

Indvandring og flygtningestrøm kommer vi ikke udenom, at debattere. Partiet har kridtet banen op, og har i meningsmålingerne bevist, at Socialdemokratiet er på rette vej.

Selvom det er en svær debat, så skal vi tage den, også og måske især den der handler om kriminalitet. Det skal vi til livs. Og det kommer vi bedst med at give Politiet bedre budgetter. Jeg vil kæmpe for tryghed og trivsel lige så længe jeg er med i politik.

Den ældre generation bliver større og større. Vi bliver ældre og ældre. Det er vigtigt at vi tager grundigt fat omkring folkesundheden og gør en indsats for, at alle har et godt liv, så længe som muligt. Jeg er jo vild med idræt og har selv haft mange gode timer der. Så det er et af de steder vi kan gøre mere.

Socialdemokratiet har skabt dette skønne velfærdsland, Danmark. Vi har det fantastisk set i forhold til mange andre lande. Det skal vi også huske. Det er vigtigt, at vi kæmper videre for at holde en høj velfærdsstandard. Der skal være en god balance mellem skatter og velfærd. Og selvfølgelig skal vi da ikke betale mere skat end højst nødvendigt.

I den politiske del vil jeg lige slutte af med en historie fra det virkelige liv. Min svigerfar fik konstateret kræft sidst i december sidste år, og hurtigt stod det klart, at det ville han dø af ret hurtigt. Undervejs på Rigshospitalet, Hillerød og Frederikssund hospitaler var der en fantastisk ekspertise og masser af omsorg, det var rart at se indefra.
Dog undtaget 6 forfærdelige timer på akutmodtagelsen, de har simpelthen for travlt, det var uværdigt for både personale, pårørende og patient.
Forløbet endte på Arresødal Hospice. Det var et himmerige af empati, omsorg og nærvær. Jeg nåede at tænke undervejs. Det her land, Danmark, kan noget helt særligt. Det vil jeg gerne betale skat til.

Jeg er også blevet bedt om, at fortælle om mig selv. Selvom mange her kender mig, så får i alligevel et par nedslag. Jeg betragter mig selv som en seriøs, samarbejdende, velforberedt og ordentlig politiker. Jeg har elsket lokalpolitik lige fra jeg kom i byrådet i Karlebo i 1990 og til nu, hvor Fredensborg kommune har eksisteret i 11 år. I alle årene har jeg siddet i udvalg med fritid og idræt, som har min store interesse.

Økonomi og ledelse fylder meget og jeg bilder mig ind, at jeg kan gøre en forskel både omkring økonomi og ledelse. De sidste 11 år har jeg været udvalgsformand, nu er jeg lige skiftet fra Fritid og idræt til Børne- og Skoleudvalget. Jeg trives fint i lederrollen og sætter en ære i god mødeledelse. Livet er for kort til lange dårlige møder.

Det er vigtigt for mig, at vi har det godt med hinanden, også politiske modstandere. Jeg gør en dyd ud af, at behandle de nye byrådsmedlemmer ordentlig, uanset partifarve. Vi skal investere i hinanden som mennesker, det kommer der noget godt ud af når forhandlingerne kører løs en sen nattetime.

Jeg er gruppeformand for den Socialdemokratiske byrådsgruppe i Fredensborg Byråd. Vi er nu oppe på ti mandater og gået fra otte til ni og nu 10. Det er den største politiske opgave jeg har. At holde styr på ni engagerede politikere er en hård disciplin.

Jeg nyder det, giver plads og rum, der er højt til loftet, og så når det gælder er der fuldstændig styr på alle ti. Jeg har ofte sagt, hvis du kan klare dig i dit eget parti kan du klare dig alle steder. Det mener jeg af hjertet.

Igennem de omkring 35 år jeg har været medlem af Socialdemokratiet har jeg haft mange forskellige tillidshverv. Lige nu er jeg medlem af Movias repræsentantskab, næstformand i turistorganisationen VisitNordsjælland.

Jeg er omstillingsparat og går ind i de opgaver jeg bliver tildelt med ildhu, sætter mig ind i tingene og passer både sagsmængder og møder. I sidste byrådsperiode havde jeg ikke fravær en eneste gang.

I arbejdslivet er jeg udlært i Skattevæsenet i Karlebo, har været registreret revisor og arbejdet mange år i fagbevægelsen med a-kasseregler. Jeg har uddannet mig hele livet og klaret mig fint selvom jeg var arbejdersønnen fra Vejenbrød, der gik ud af 10. klasse og tog 1 årig handelseksamen, det er fulgt op med journalistuddannelse, voksenpædagogisk grundkursus, tillidsmandskurser og Forvaltningshøjskole.

Den ene del af mit arbejdsliv bruger jeg på Fredensborg Byråd og den anden på DGI, hvor jeg siden 2007 har været formand for DGI Nordsjælland med 130.000 medlemmer og jeg sidder også i DGIs Hovedbestyrelse med 1,5 mio. medlemmer.

Jeg er 59 år, Mine forældre er fra Jylland, Jeg er født i Helsingør, kom til Vejenbrød i 1962, flyttede som ung til Kokkedal, har boet mange år i Nivå og siden 2014 har jeg boet sammen med min kone Anne i Fredensborg. Jeg elsker tiden med hende, bonusbørn og bonusbørnebørn.

Jeg blev både glad og stolt da borgmester Thomas Lykke Pedersen, spurgte mig om jeg ville være den nye folketingskandidat i Fredensborg kredsen. Og dejligt, at partiforeningens bestyrelse og byrådsgruppen også bakker op. Med 30 års politisk erfaring, mange forhandlinger og et hav af poster, en stor berøringsflade mener jeg at jeg har den profil, der kan give Fredensborg Kredsen en plads i Folketinget. Jeg render ikke af pladsen.

I får en erfaren folketingskandidat, der har lært det politiske håndværk fra bunden, der kan handle på alle niveauer. Jeg håber I stemmer mig videre til afstemningen i kredsen og også der bakker mig op. Det allervigtigste er at vi er ordentlige ved hinanden. At vi trives og har det godt.

Tusind tak for valget!